Presentació de la sectorial

Sectorial d’Arquitectura, Edificació i Territori

 

Justament perquè des de la Sectorial d’Arquitectura, Edificació i Territori estem convençuts que la societat ens brinda la millor de les oportunitats per refer aquest castigadíssim sector, creiem que els professionals del nostre sector tenim la responsabilitat d’aportar a la nostra societat tot el coneixement i la creativitat que siguem capaços perquè aquesta assoleixi els objectius que es proposa.
De la mateixa manera que la historia ens mostra que els moments més reeixits en el camp de l’arquitectura, l’art i la construcció (en el nostre país i en qualsevol, en el nostre àmbit i en qualsevol) van ser derivats de moments on els objectius eren a bastament compartits ara, sota el nostre parer, és força evident que aquest consens també s’està assolint implícitament amb el procés. Per això el grup de persones que continuem aquesta tasca dins la Sectorial ens hem proposat d’aglutinar tots els professionals (arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers d’edificació, constructors, promotors, industrials, empresaris, …) per treballar en una mateixa direcció. L’éxit d’aquesta voluntat de sumar dependrà de cadascú de nosaltres al llarg d’aquest camí.
L’objectiu doncs és clar i el temps i els medis ens obliguen a fer l’esforç de ser directes i sintètics. Ens donem un temps breu (que ja ha començat) per elaborar un argumentari que detecti les oportunitats més rellevants que ens ofereix la possibilitat de vestir un Estat de bell nou. Posant l’èmfasi en què aquestes oportunitats se situen davant de la majoria donat que el procés és clarament conduit pel gruix del poble i que també per aquest motiu una minoria ben situada encara recela del mateix.
Són evidents les oportunitats de millora en temes com l’habitatge (nous models, facilitats en primera residència, incentivar el lloguer,…), la contractació pública d’obres i serveis, la sostenibilitat, els serveis professionals, la tramitació de llicències, la normativa tècnica, el patrimoni, les noves infraestructures, la participació ciutadana o la qualificació del sòl.
Un cop elaborat aquest argumentari ens adreçarem a tots els col·lectius per tal d’explicar la força de les nostres raons. Iniciarem una campanya de presentacions arreu i a la xarxa i volem compartir-ho amb d’altres sectorials que poden complementar i justificar les raons de partida de la majoria dels nostres arguments: economistes, juristes, administració pública, empresaris o enginyers són sectorials amb força punts en comú amb nosaltres.

Animeu-vos a contactar amb nosaltres, ara sí que és l’hora:

arquitectes@assembea.cat

http://www.facebook.com/arquitecturaXindependencia

Twitter @ANC-ArqIND

1 comment
  1. Molt bona idea, però no comparteixo el nom. Territori i Arquitectura per la Independència té dues dimensions ben complementàries, i l’ordre dels conceptes és, al meu entendre, més coherent. Territòri és un gran concepte que incorpora medi ambient, rural i urbà, també l’habitatge; i Arquitectura també, que abraça la teoria, la tècnica i l’edificació
    En qualsevol cas, m’alegro per la iniciativa de reemprendre l’activitat.
    Sort!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: